Over Mij2022-11-23T07:13:12+00:00

Wie is Time to Play?

Hoi, mijn naam is Gabriella en ik ben werkzaam als activiteitencoach en gedragsdeskundige van honden. Ik ben Time to play begonnen vanuit mijn wens om bij te dragen aan het welzijn van honden. Speelse activiteiten voor honden en helpen in de opvoeding voor een gelukkige baas en hond, dat is waar Time to play om draait!

Waarom tijd om te spelen?

Veel honden brengen aardig wat uren alleen thuis door. Soms krijgt de hond wat minder aandacht door omstandigheden. Daarnaast zie ik ook veel honden die erg gestrest en overprikkeld zijn. Deze honden zijn ook gebaat bij activiteiten die bijdragen aan fysieke en mentale uitdaging samen met rust. Time to play biedt speelse activiteiten aan waardoor je verschil kan maken in het leven van je hond.

Tijd voor opvoeding

Het opvoeden van een hond kost vaak meer tijd dan gedacht en soms zou je wel eens even niet met de hond bezig willen zijn. Of jouw hond vertoont wel eens gedrag waar je niet blij van wordt en door alle adviezen zie je door de bomen het bos niet meer. Hoe pak je dat nou het beste aan?
Ik weet het, je bent zeker niet de enige. Alleen daarom al kan het fijn zijn Time to play in te schakelen; een ervaren persoon die meedenkt en aan kan geven wat voor jou van toepassing is. Ik neem het werk uit handen door te helpen met de opvoeding.

Hoe ‘t begon…

Van jongs af aan is het welzijn van dieren belangrijk voor me. Mijn middelbare opleiding richt zich dan ook op de dierverzorging waar allerlei dieren voorbij komen, van eenden tot koeien en van cavia’s tot vissen. Stages en werkervaring lopen uiteen van asiels & speciaalzaken tot boerderijen en dierenartsen in binnen-en buitenland.

Mijn eerste hondenbaan, in 1998

Al snel ben ik na mijn schooltijd gaan werken bij Defensie met een hond als partner. Een leuke functie in een fantastische werkomgeving. Maar de training van de werkhonden was hard en dat paste niet bij mij. Zo ben ik mij gaan specialiseren in hondentraining & gedrag en met deze nieuwe kennis met een positieve trainingswijze aan de slag gegaan. Vooral sturen naar gedrag wat je wel wilt zien en dat belonen. En ja, er werd door de mannen soms vreemd opgekeken als ik aankwam gewapend met mijn voertjes, speeltje en een clicker. Maar zij gingen overstag als ze zagen dat het ook anders kon. Het resultaat waren honden die graag werkten, niet onder dreiging van straf maar met plezier en vertrouwen. Een manier van werken die ik zelf ook fijn vind.

Een andere wereld

Na mijn contract voor bepaalde tijd maak ik een switch naar de zorg voor jongeren met een licht verstandelijke beperking en bijkomende gedragsproblematiek. Een nieuwe wereld waardoor ik in de ontwikkelingspsychologie duik, ik wil immers wel graag doorgronden hoe het werkt. Hier word ik mij ook bewust van het belang van spel voor de ontwikkeling. Deze baan combineer ik met het werken met honden maar dan op een hele andere manier, deze keer zet ik samen met een therapeut, onze viervoeters in als hulpmiddel in de therapie bij mensen. De therapiehonden zijn inzetbaar voor iedereen, jong of oud, met een hulpvraag op het emotionele, sociale, fysieke of cognitieve vlak.

Af en toe vang ik een pleeghond op zodat ik kan helpen met opvoeding en socialisatie. Ik leer daar enorm veel van en ben van mening dat je nooit bent uitgeleerd. Nieuwsgierig naar wat ik heb gedaan? Neem een kijkje bij mijn gevolgde opleidingen en cursussen.

Vandaag de dag

Momenteel werk ik in een dierenopvangtehuis voor honden en katten. Een bijzonder uitdagende en dankbare functie waar ik samen met mijn collega’s en een grote groep vrijwilligers ons hard inzetten voor het welzijn van de dieren. Voor het emotioneel welbevinden en de resocialisatie van een dier speelt ook hier, het spel, weer een belangrijke rol. 

Opleidingen en cursussen diergericht:

♠  MBO Dierverzorging, Groenhorst College Barneveld
♠  Paraveterinair, Leidse onderwijsinstellingen
♠  Hondengeleider Koninklijke Luchtmacht
♠  HBO Gedragstherapie voor honden, Martin Gaus Gedragscentrum
♠  Speurhondeninstructie, Speurhondeninstructieschool Cor Oldenburg
♠  Instructeurcursus Kynologie I, II, III, Martin Gaus Gedragscentrum
♠  Explosievenspeurhondengeleiding/ Bomverkenner, Reaseuro Academy for explosives search
♠  Oplossingsgerichte Animal Interventions, Helpende honden
♠  Vida weerbaarheidstraining met hond als co- therapeut , Pets4care
♠  Begeleider hersenwerk voor honden, Marleen van Baal
♠  Activiteitencoach voor honden, Tinley Academie

en heel veel lezingen…