Een sociale hond2024-02-29T12:48:34+00:00

Spelen met soortgenoten, voor een sociale hond

Honden speeltuinen, drukbezochte losloopgebieden, het kan een feest zijn van sociale ontmoetingen. Helaas gaat het echter ook vaak mis, kan het in plaats van een leuke speelplek een bron zijn voor angst en agressie. Wordt de chihuahua als een konijn opgejaagd door een andere hond, speelt een puber net iets te ruw, voelt een hond zich niet prettig om te spelen.  Als niet elke hond sociaalvaardig is krijg je snel conflicten ( en  hoe vaak ontstaan er daardoor ook conflicten tussen de mensen?)  Als eigenaar is het goed om hier naar te kijken. Spel bevordert sociale vaardigheden. Dit is echter niet vanzelfsprekend. Wat kan je doen voor je hond?

Hoe werkt het?

Vind jij sociale ontmoetingen met andere honden belangrijk en wil je jouw hond laten opgroeien tot een hond die niet uitvalt naar andere honden? Geef je dan op voor een advies op maat. Tijdens een wandeling loop ik met je mee en laat je zien waar je met jou hond op moet letten, wat een geschikt speelmaatje is en wat niet. Je krijgt antwoorden op vragen zoals: hoe maak ik mijn hond sociaalvaardig? Moet ik mijn hond met alle honden laten spelen? wanneer is het nog spel? Hoe kan ik dat zien? Laat ik mijn hond het zelf uitzoeken of moet ik wat doen? Zo kan jij straks zelf de ontmoetingen voor jou hond faciliteren en zorg je ervoor dat je de juiste match maakt voor jouw hond.  

Maak een afspraak

Waarom Time to Play?