Opvoeding2023-06-17T18:15:09+00:00

Opvoeding van je pup of oudere hond, Time to play & learn!

Heb je een pup of oudere hond in huis en wil je meer weten over de opvoeding ? Of kan je wel wat hulp gebruiken om het dier te laten wennen bij jou?

Het opvoeden en socialiseren van een hond kost heel veel tijd en soms komen we tijd tekort. Verkeer, geluiden, kinderen, mensen met een rolstoel, je kan het zo gek niet bedenken. In onze maatschappij moeten onze honden overal aan wennen. Daar kun je soms wel wat hulp bij gebruiken. Bij Time to play & learn krijg je ondersteuning in de opvoeding wanneer je zelf even geen tijd hebt, dit alles natuurlijk op een speelse manier! Je kan meteen terecht met alle vragen die voor jou relevant zijn.

Hoezo een speelse opvoeding?

In mijn opvoeding speelt spel een belangrijke rol. Spelen is de meest natuurlijke vorm van leren en tijdens spel leert de hond allerlei vaardigheden die belangrijk zijn voor de rest van zijn of haar leven. Spelen heeft diverse belangrijke functies en veel voordelen. Eigenlijk is spel een serieus onderwerp, onmisbaar in de opvoeding en nodig voor een band met de hond.

Naast een speelse blik op de opvoeding wordt gebruik gemaakt van een training die de nadruk legt op het belonen van gewenst gedrag en het voorkomen of begrenzen van gedrag wat we niet willen. Ik gebruik leermethodes die gebaseerd zijn op de meest recente inzichten en zoek samenwerking en communicatie op een positieve manier.

Wat leert mijn hond?

Net zoals bij een cursus op een hondenschool kan de pup of oudere hond diverse commando’s leren, Alle aandacht is er ook voor vragen in jouw situatie, daar is niet altijd een algemeen antwoord op te geven. Simpelweg maatwerk. Bij Time to play krijgt de hond een persoonlijke aanpak.

  • Hoe maak ik mijn puppy zindelijk?
  • Zorg ik ervoor dat hij niet uitvalt naar andere honden?
  • Ga ik om met een angstige hond?
  • Voorkom ik voerbak agressie?
  • leer ik mijn hond hier komen?

En nog veel meer…geef je hond op voor de leukste hondentraining in deze regio! De Bilt, Bilthoven, Groenekan, Zeist-west)

Hoe werkt het?

Tijdens een intake stel ik allerlei vragen o.a over de hond, jullie omstandigheden en wensen. We bespreken wat je belangrijk vindt in de opvoeding en de hond graag zou willen leren. Verder komt aan bod wat je van mij en de opvoeding kan verwachten. 

Maak een afspraak

Waarom Time to Play?